MØTESTED: Denne tatoveringssjappa i Oslo var møtestedet til nazistene som nå er pågrepet. Foto: Torgeir P. Krokfjord
MØTESTED: Denne tatoveringssjappa i Oslo var møtestedet til nazistene som nå er pågrepet. Foto: Torgeir P. KrokfjordVis mer

Ny mann tatt i nazi- tatoveringssaken

Møtte opp ved tatoveringsstudio. Politiet har beslaglagt totalt seks våpen - blant dem ei hagle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oslo-politiet har pågrepet nok en person i saken som rulles opp rundt den russiske nynazisten og ransmannen Vyacheslav «Rød Tarzan» Datsik.

- Ytterligere én person er pågrepet. Vi har også beslaglagt nok et skytevåpen, sier seksjonssjef Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mannen skal tilhøre det samme høyreekstremistiske miljø som de andre siktede.

Hagle Det betyr at politiet har beslaglagt totalt seks skytevåpen. Av disse er fem etthåndsvåpen - blant dem den ladde pistolen Datsik selv overrakte til politiet da han kom for å søke asyl hos Politiets Utlendingsenhet tirsdag.

Det siste våpenet er ei hagle.

Oslopolitiets spesialister mistenker at alle de tre pågrepne kan knyttes til grov kriminalitet, uavhengig av våpenbesittelsen.

- Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier Einar Aas.

Dagens pågripelse ble også gjort i tilknytning til tatoveringssjappa Metal Tattoo i Oslo sentrum. Mannen møtte opp ved studioet, som ble raidet av Beredskapstroppen mandag kveld i 22-tida.

Innehaveren av studioet, en 33 år gammel russer, er fra før i politiets varetekt.

Nazihilsen Det er også en estlender på 21 år.

Datsik ble i dag framstilt for fengsling i Oslo tingrett. Han viste da en nazihilsen til dommeren.

Dagbladet skrev tidligere i dag at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble varslet av russiske etterretningskolleger om at «Rød Tarzan», som rømte fra en psykatrisk institusjon i St. Petersburg i august, var på vei til Norge.

Den psykisk syke eks-kampsportutøveren tok seg ut av institusjonen med bare hendene.

Datsik og hans Oslo-venner ble så holdt under oppsikt etter at han kom til landet, lenge før 33-åringen selv meldte seg selv for politiet i Oslo.

VISTE NAZIHILSEN: Da Dagbladet spurte om å få ta bilde av Vyacheslav Datsik svarte med han å vise nazihilsen mot dommeren. Foto: Harald S. Klungtveit
VISTE NAZIHILSEN: Da Dagbladet spurte om å få ta bilde av Vyacheslav Datsik svarte med han å vise nazihilsen mot dommeren. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer