Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny massakre i Frp

Etter mer enn fem års bråk i Buskerud Frp grep partiets sentralstyre inn i går og foreslo at ti av partiets topptillitsvalgte skal ekskluderes. Blant de eksklusjonstruede er fylkesleder Freddy Hoffmann og hans nærmeste samarbeidspartnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil gjerne på vegne av Fremskrittspartiet be våre velgere om unnskyldning. Det er forferdelig å være vitne til det som har foregått i Buskerud, og jeg skjønner det godt dersom våre velgere i Buskerud er fornærmet over at partiet gjør alt for å ødelegge hverandre framfor å fremme partiets politikk, sier Frp's generalsekretær Geir Mo.

Han slår fast at sentralstyrets vedtak i går er et kraftig oppgjør med den ukulturen som delvis har lammet fylkespartiet de siste åra.

Rå maktkamp, fraksjonsvirksomhet og undergravingsvirksomhet er ord sentralstyret bruker i sin karakteristikk av partikulturen i Buskerud.

Dersom sentralstyrets vedtak blir stående, vil nesten hele ledelsen i Buskerud Frp bli kastet ut av partiet. Også flere som er foreslått til sentrale tillitsverv for neste periode ligger an til å ryke ut.

- Lettet

- Dette er en lettelse, sier stortingsrepresentant Ulf Terje Knudsen til Dagbladet. Han beskriver den mangeårige striden i Buskerud Frp som lammende.

- Jeg deler sentralstyrets oppfatning av at noe drastisk må til for å få ro i fylkespartiet, sier han.

Sentralstyret har samtidig avvist eksklusjonsforslagene på partiets gruppeleder i fylkestinget, Stein Arve Torgnesøy, og mangeårig fylkes- og kommunepolitiker Brit Strandrud fra Kongsberg.

- En kan godt si at sentralstyret med dette har valgt side i Buskerud, men gjør vi ikke noe nå vil fraksjonsvirksomheten fortsette. Det kan ikke landets tredje største parti lenger være bekjent av, sier generalsekretær Geir Mo.

Formannen må ut

De ti som nå foreslås ekskludert er blant andre Freddy Hoffmann (fylkesformann og gruppeleder i Drammen bystyre), Ellinor Sibbern Moen (medlem Buskerud Frp's styre, medlem Drammen formannskap), Steven Allan Hagen (fylkestingsrepresentant), Klements Gudmundsson (2. nestleder i Frp Buskerud og kandidat til fylkesformannsvervet, leder av Ringerike Frp), Solfrid Gravdal (medlem Buskerud Frp's fylkesstyre, leder av Kongsberg Frp), Sjur Gunnar Fevang (medlem Buskerud Frp's fylkesstyre, gruppeleder Kongsberg Frp), Terje Tollefsen (medlem Drammen Frp's styre, representant i Drammen bystyre), Ragnhild Søderholm (formann Drammen Frp, varamedlem Buskerud Frp's fylkesstyre).

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med de eksklusjonstruede i Buskerud Frp i går kveld.

YDMYK: - Jeg vil gjerne på vegne av Fremskrittspartiet be våre velgere om unnskyldning, sier Frp's generalsekretær Geir Mo.
Hele Norges coronakart