Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ny massakre i Nigeria

Minst 47 mennesker ble drept i en by nordøst i Nigeria onsdag, ifølge lokale tjenestemenn. De ytterliggående islamistene i gruppen Boko Haram mistenkes for å stå bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angriperne skal ha skutt mot en skole og forsøkt å tenne på en rekke bygninger i byen Bama. De drepte ble skutt eller brent, forteller lokale kilder.

Politisjefen i delstaten Borno bekrefter at 47 mennesker ble drept. Også mange av angriperne ble drept av soldater som var stasjonert i byen, ifølge en talsmann for det nigerianske militæret.

- Angriperne kom fra flere steder. Vi antar at det var selvmordsbombere blant dem. De brukte bomber under operasjonen og angrep en av stridsvognene våre, sier talsmannen Chris Olukolade til nyhetsbyrået AFP.

Det har vært flere andre angrep på sivile nordøst i Nigeria den siste uken, og i helgen ble over hundre mennesker drept i den hovedsakelig kristne landsbyen Izghe. Boko Haram antas å stå bak både dette og en rekke andre angrep.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!