DELIKATESSE I KINA:  Strimlet manet i lake er en populær smårett i Kina. Her en manet som ikke er populær verken i vannet eller på bordte på våre breddegrader: en brennmanet i sjøen ved Saltö i Strömstad i  Sverige. Illustrasjonsfoto: Thorfinn  Bekkelund, Samfoto.
DELIKATESSE I KINA: Strimlet manet i lake er en populær smårett i Kina. Her en manet som ikke er populær verken i vannet eller på bordte på våre breddegrader: en brennmanet i sjøen ved Saltö i Strömstad i Sverige. Illustrasjonsfoto: Thorfinn Bekkelund, Samfoto.Vis mer

Ny matskandale: kjemiske maneter solgt som luksusmat

Fare for nerveskader og hukommelsestap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett tonn kjemisk produserte «maneter» er beslaglagt i Kina etter at de først ble oppdaget på et matmarked i byen Huzhou i provinsen Zhejiang.

Strimlet manet i lake er en populær smårett i Kina.

Nå har politiet avdekket at det også er blitt solgt manet-etterligninger med høyt innhold av aluminium, et stoff som kan føre til skader på både skjelett og nerver, samt hukommelsestap.

Seks personer er pågrepet, og politiet fortsetter etterforskningen, ifølge myndighetene i Zhejiang.

Matskandaler
I naboprovinsen Jiangsu skal produsentene ha solgt over 10 tonn manet-kopier videre til markeder og butikker før skandalen ble avslørt.

Avsløringen er den siste av en lang rekke matskandaler i Kina.

Flere ganger har det vist seg at virksomheter i samarbeid med korrupte tjenestemenn har gitt blaffen i lovverk og reguleringer i et forsøk på å tjene penger.

(NTB-AFP).