Ny meglersuksess for Stig Rognstad

Den første meglerbutikken solgte han for 150 millioner kroner. Nå løsner det endelig for lille Norse Securities.

 Solgte for 150 mill. sist:  Nå har Stig Rognstads andre Norse-satsning begynt å svinge. Foto: Finansavisen
Solgte for 150 mill. sist: Nå har Stig Rognstads andre Norse-satsning begynt å svinge. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har jobbet jevnt og trutt med aksjer de første årene før vi økte på med fondssalg. Nå har vi utvidet til et bredere produktspekter med derivatprodukter og eiendomsprosjekter samtidig som vi har hatt et godt aksjemarked. På ett tidspunkt får man kritisk masse, sier Stig Rognstad til Finansavisen.

Det har gitt resultater for selskapet, som de foregående årene omsatte for drøyt 15 millioner kroner og så vidt gikk i pluss.

I fjor omsatte Norse Securities for 51,8 millioner og tjente 13,6 millioner før skatt. Dermed har også Rognstads andre Norse-satsing begynt å svinge. Den første solgte han til Glitnir i 2006 for 150 millioner.

- Aksjemarkedet har vært knallbra i fem år samtidig som vi har vært ganske positive, så da merker vi at det fungerer, sier Rognstad til Finansavisen.

- Men markedene har vært tøffe også. De første årene etter finanskrisen var ikke folk i modus for å kjøpe aksjer. De kom etter at de virkelig så at det var blitt bedre, fortsetter han.

Ligger litt etter Den bratte resultatutviklingen ser imidlertid ikke ut til å fortsette. Norse skal jobbe hardt bare for å gjenta forårssuksessen.

— Det ser ganske bra ut, men det er ikke sikkert vi klarer like bra resultat som i fjor selv om vi gjør vårt beste. Vi er ikke langt etter fjoråret, men jeg tror ikke vi klarer like bra. Likevel er vi fornøyd, sier Rognstad.

Suksessen har ikke kommet helt uten riper i lakken. Tidligere i år fikk Norse en skrape av Finanstilsynet for blant annet å ha overskredet konsesjonen og ytt investeringsrådgivning overfor kunder uten egnethetsvurdering av disse.

Tilsynet nøyde seg imidlertid med kritikk, og lot Norse beholde konsesjonen.

Flere nyheter Finanstilsynet slakter Norse Securities
Fakturerte privatsjåfør på firmaet - uten å være ansatt
- Han har underslått penger av selskapet