Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny mekling i barnehagestreiken

Norsk Lærerlag og Kommunenes Sentralforbund (KS) gikk i formiddag til ny mekling i barnehagestreiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene gikk direkte til Riksmeklingsmannen etter et møte med kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad. På møtet oppfordret Brustad partene til å gjenoppta forhandlingene i den nesten tre måneder lange konflikten. Et meklingsforsøk forrige fredag førte ikke fram.

- Jeg har fått bunkevis av brev og mange telefoner og mailer fra fortvilte foreldre. Det kommer også enkelthenvendelser om barn med spesielle problemer. Dette gjør sterkt inntrykk, og jeg er glad for at partene har sagt seg villige til å gjenoppta forhandlingene. Det er best hvis dette blir løst frivillig mellom partene, sier Sylvia Brustad.

KS-leder Halvdan Skard sier at arbeidsgiverne går til mekling for å finne en løsning, og har mandat til det.

- Vi er alle opptatt av at en tredje part er skadelidende, sier han.

Lærerlagets leder Helga Hjetland er glad regjeringen ikke har tatt i bruk tvungen lønnsnemnd for å få slutt på streiken.

- Vi har bedt regjeringen ta andre initiativer enn tvungen lønnsnemnd, og er glad statsråden har fulgt vår oppfordring, sier hun.

(NTB)