Madeleine McCann-saken:

Ny melding på bursdagen

Madeleine McCann ville fylt 20 år i dag, 12. mai. Foreldrene Kate og Gerry McCann kom med ny melding på bursdagsmarkeringen.

SAVNET: Kate og Garry McCann viser fram et bilde av hvordan Madeleine kunne se ut i 2012. Hun forsvant i 2007, og har siden vært sporløst borte. Foto: REUTERS/Andrew Winning/File Photo/NTB
SAVNET: Kate og Garry McCann viser fram et bilde av hvordan Madeleine kunne se ut i 2012. Hun forsvant i 2007, og har siden vært sporløst borte. Foto: REUTERS/Andrew Winning/File Photo/NTB Vis mer
Publisert

«Gratulerer med dagen, Madeleine. Fortsatt forsvunnet. Fortsatt høyt savnet. Vi leter fortsatt. Så lenge som det trengs».

Det skriver foreldrene Kate og Gerry McCann i et Facebook-innlegg, på den offisielle «Finn Madeleine»-gruppa, i dag. Dagen Madeleine McCann fyller 20 år.

I innlegget er det også lagt ut en video, hvor det står:

- Vi elsker deg og vi venter på deg. Vi kommer aldri til å gi opp.

Fortsatt savnet

20-årsmarkeringen var ni dager etter at det hadde gått 16 år siden Madeleine McCann sporløst forsvant på en familieferie i Portugal 3. mai 2007.

På 3. mai i år markerte foreldrene at dattera har vært forsvunnet i 16 år, i det hjerteskjærende innlegget skriver de:

- Du er fortsatt savnet, og vi lengter så inderlig etter å se deg igjen. Det er vanskelig å finne ordene til å beskrive hva vi føler. Politiets etterforskning fortsetter og vi venter på et gjennombrudd i saken.

De takker også alle som viser støtte og omsorg.

Gikk viralt

De siste månedene har saken om savnede Madeleine McCann igjen fått mye oppmerksomhet i sosiale medier, trolig fordi polske Julia Wandelt (21) gikk viralt da hun mente at hun kunne være den savnede jenta.

Dette skapte overskrifter verden over, og selv om politiet var raskt ute med å avvise påstandene, valgte Wandelt å ta en DNA-test.

Tidligere i april kom det endelige svaret. DNA-testen viste at det ikke var hold i påstandene hennes.

Droppet tiltale

Tilbake i 2020 opplyste tysk politi at de mistenkte en tysk mann i forbindelse med forsvinningen, hvor to år seinere ble den samme mannen utpekt som offisielt mistenkt.

For under en måned siden, valgte den tyske retten og droppe flere tiltalepunkter mot mannen, hvor han tidligere var mistenkt for bortføring og drap av Madeleine McCann.

Selv nektet mannen for å ha vært involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer