Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny meningsmåling i USA: Bush øker forspranget

George W. Bush har en klar ledelse i de siste meningsmålingene. Presidenten leder med 50 mot 41 prosent for John Kerry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILWAUKEE, Wisconsin (Dagbladet): I går kom The New York Times og TV-nettverket CBS med en ny måling, som er et kraftig tilbakeslag for duoen John Kerry og John Edwards. Andre meningsmålinger har antydet at demokratene var på offensiven. Men Bush og Dick Cheney har nå økt forspranget.

Republikanerne har en oppslutning på 50 prosent. Demokratene 41 prosent og den uavhengige kandidaten Ralph Nader får støtte av 3 prosent av velgerne. Forrige uke hadde Bush 49 prosent, Kerry 42 prosent og Nader én prosent.

Økonomisk skepsis

Likevel er ikke alt mørkt for John Kerry. Amerikanske eksperter mener valget ikke er avgjort, og demokratene har fortsatt sju uker på seg til å snu valgvinden.

Underlagsmaterialet i målingen til The New York Times/CBS viser at velgerne er ikke er fornøyde med politikken som føres. Framfor alt er det en stor skepsis til den økonomiske politikken.

De siste dagene har Kerry kommet med krasse angrep mot Dick Cheney og hans tilknytning til selskapet Halliburton, hvor han tidligere var styreformann.

I TV-annonser hevder demokratene at Cheney fortsatt får penger av selskapet.

Det vises blant annet til en utbetaling på to millioner dollar. Og Halliburton har fått milliardoppdrag i Irak. Uten å si det rett ut, antydes det korrupsjon. Spørsmålet er hvordan angrepene på visepresidenten virker.

Et tankekors

Ifølge meningsmålingen mener amerikanere flest at Bush er en bedre leder enn Kerry. Og et klart flertall liker Bush personlig bedre.

80 prosent av de svarte velgerne sier de vil stemme på Kerry.

Sju prosent av dem som kaller seg republikanere, vil stemme på John Kerry. Mens 11 prosent av demokratene foretrekker Bush.

88 prosent av de hvite konservative kristne sier de skal stemme på George W. Bush.

For demokratene og Kerry er det et tankekors at hele 20 prosent av dem som kaller seg liberale, mener Bush er bedre egnet enn Kerry.

BEDRE LIKT: George W. Bush er i klar ledelse. Amerikanske velgere sier de liker Bush bedre enn Kerry.
FORTSATT HÅP: John Kerry har fortsatt håp om å snu valgvinden i løpet av de neste sju ukene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling