STORMER FREM: SV kommer nå på tredjeplass i Bergen, etter Arbeiderpartiet som er størst i målingen med en oppslutning på 34,7 prosent og nest største Høyre med 26,9 prosent. Her er partileder Audun Lysbakken på SVs landsmøte i 2015. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STORMER FREM: SV kommer nå på tredjeplass i Bergen, etter Arbeiderpartiet som er størst i målingen med en oppslutning på 34,7 prosent og nest største Høyre med 26,9 prosent. Her er partileder Audun Lysbakken på SVs landsmøte i 2015. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Ny meningsmåling: SV tredje størst i Bergen

Partiet går markant fram og får en oppslutning på 8,5 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti (SV) får en oppslutning på 8,5 prosent i målingen, som er gjort av Respons for Bergens Tidende. Det er en framgang på 2,5 prosentpoeng fra forrige måling, som ble gjort i april.

Framgangen er så stor at den ligger utenfor den statistiske feilmarginen. For de øvrige partiene er endringene innenfor feilmarginen.

Arbeiderpartiet er størst i målingen med en oppslutning på 34,7 prosent (-0,3). Høyre får 26,9 prosent (+2,2).

Var målingen valgresultat, ville Ap, SV, Sp og Rødt fått i alt 32 mandater i bystyret, mot 31 for Høyre, Frp, Venstre og KrF. MDG ville fått fire.

(NTB)