Ny meningsmåling: Trump henter flere velgere i vippestatene

- Får økende støtte.

KANDIDAT:  Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump var i dag i Flint, Michigan. Foto:  MANDEL NGAN / AFP / Scanpix
KANDIDAT:  Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump var i dag i Flint, Michigan. Foto:  MANDEL NGAN / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte uker før valget har nå Donald Trump en historisk ledelse over Hillary Clinton i Ohio, ifølge en ny meningsmåling CNN refererer til. Av flere meningsmålinger som er offentliggjort i dag viser denne at de to presidentkandidatene nå ligger nesten helt jevnt i Florida.

I Ohio har Trump 46 prosent oppslutning, ifølge CNN/ORC-målingen fra de to vippestatene. Clinton har 41 prosent oppslutning her, mens Gary Johnson fra det libertarianske partiet og Jill Stein fra Green Party har 2 prosent hver.

Skjerpet konkurranse

I Florida stemmer 47 prosent av velgerne for Trump, og 44 prosent for Clinton, ifølge den samme målinga.

I begge statene ser Trump ut til å få økende støtte blant velgerne, og konkurransen er med det ytterligere skjerpet mellom de to kandidatene, skriver CNN.

Men dette er altså bare én måling. Et snitt av alle meningsmålingene fra de siste to ukene gir Clinton en ledelse på 2,3 poeng på landsbasis.

Helsefokus

Det har den siste uka vært fokus på helsa til de to kandidatene, og da spesielt Hillarys. Søndag måtte hun forlate en minneseremoni på 15-årsdagen for terrorangrepene mot New York. Senere kom det fram at hun hadde blitt diagnostisert med lungebetennelse før helgen og at hun ble overopphetet og dehydrert under søndagens arrangement.

ÅPENHET: Hillary Clinton har lagt fram en fyldig helserapport og sier i et intervju med CNN at hun mener det er mer åpen informasjon om henne enn om noen annen som er i offentlighetens søkelys. Foto: Andrew Harnik, AP / Scanpix
ÅPENHET: Hillary Clinton har lagt fram en fyldig helserapport og sier i et intervju med CNN at hun mener det er mer åpen informasjon om henne enn om noen annen som er i offentlighetens søkelys. Foto: Andrew Harnik, AP / Scanpix Vis mer

Hun har lagt fram en fyldig helserapport og sier i et intervju med CNN at titusener av hennes eposter nå er offentlig kjent. Hun mener det er mer åpen informasjon om henne enn om noen annen som er i offentlighetens søkelys, og gjentok i intervjuet med CNN at hun mener Donald Trump burde avkreves like mye åpenhet som henne.

I godt lag

Trump og Clinton har ikke alltid vært rivaler. Nye bilder publisert av Clinton Presidental Library viser Donald Trump og Bill Clinton i godt lag i 2000, skriver den amerikanske avisa Politico.

I fjor sa imidlertid Hillary Clinton at Trump ikke er morsom lenger. Da det ble kjent at hun skulle stille mot Donald Trump i presidentvalget, kritiserte hun sin tidligere venn.

- Han har gått over streken. Det han sier nå er ikke bare skammelig og feil, det er farlig, sa den demokratiske presidentkandidaten da hun gjestet talkshowet «Late Night with Seth Meyers» på NBC.

TRUMP: De var tidligere gode venner, Clinton-paret og Trump. Her er Melania Trump (t.h) sammen med Bill Clinton, Donald Trump og modellen Kylie Bax under U.S Open i New York i 2000. Foto: Clinton Presidental Library
TRUMP: De var tidligere gode venner, Clinton-paret og Trump. Her er Melania Trump (t.h) sammen med Bill Clinton, Donald Trump og modellen Kylie Bax under U.S Open i New York i 2000. Foto: Clinton Presidental Library Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer