Ny meningsmåling: Trump henter flere velgere i vippestatene

- Får økende støtte.

KANDIDAT:  Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump var i dag i Flint, Michigan. Foto:  MANDEL NGAN / AFP / Scanpix
KANDIDAT:  Den republikanske presidentkandidaten, Donald Trump var i dag i Flint, Michigan. Foto:  MANDEL NGAN / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte uker før valget har nå Donald Trump en historisk ledelse over Hillary Clinton i Ohio, ifølge en ny meningsmåling CNN refererer til. Av flere meningsmålinger som er offentliggjort i dag viser denne at de to presidentkandidatene nå ligger nesten helt jevnt i Florida.

I Ohio har Trump 46 prosent oppslutning, ifølge CNN/ORC-målingen fra de to vippestatene. Clinton har 41 prosent oppslutning her, mens Gary Johnson fra det libertarianske partiet og Jill Stein fra Green Party har 2 prosent hver.

Skjerpet konkurranse

I Florida stemmer 47 prosent av velgerne for Trump, og 44 prosent for Clinton, ifølge den samme målinga.

I begge statene ser Trump ut til å få økende støtte blant velgerne, og konkurransen er med det ytterligere skjerpet mellom de to kandidatene, skriver CNN.

Men dette er altså bare én måling. Et snitt av alle meningsmålingene fra de siste to ukene gir Clinton en ledelse på 2,3 poeng på landsbasis.

Helsefokus

Det har den siste uka vært fokus på helsa til de to kandidatene, og da spesielt Hillarys. Søndag måtte hun forlate en minneseremoni på 15-årsdagen for terrorangrepene mot New York. Senere kom det fram at hun hadde blitt diagnostisert med lungebetennelse før helgen og at hun ble overopphetet og dehydrert under søndagens arrangement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer