Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny menneskesmuglerliga avslørt

Italiensk politi har avslørt en menneskesmuglerliga som det siste året har hjulpet 5.000 kinesere i å ta seg ulovlig inn i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 personer er arrestert i en massiv spaningsoperasjon som har pågått i flere måneder, opplyste italiensk politi i dag. Ytterligere 20 personer er etterlyst.

Ifølge politiet skal den mafialignende banden, ledet av en kineser og to kroater, ha smuglet så mange som 5.000 kinesere til Italia og hatt en fortjeneste på 130 milliarder lire, rundt 5,5 milliarder kroner i år.

Turen fra Kina til Italia skal ha kostet opptil 13.000 kroner per person. De som ikke kunne betale ble tvunget til å arbeide for å betale turen.

Avsløringen av menneskesmuglerligaen i Italia illustrerer omfanget av dette problemet i Europa, men også i andre deler av verden. Og i dag var ministre fra hele verden samlet i Paris for nettopp å drøfte nye og tøffere tiltak mot menneskesmugling.

- Jeg er overbevist om at innvandringsspørsmålet vil bli en av de viktigste sakene for Europa i det 21. århundret, sa Frankrikes innenriksminister Jean-Pierre Chevenement.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media