ENIG MED FORRIGE MINISTER:  Ine Marie Eriksen Søreide (H) drar i morgen til Brussel og NATO-møte for første gang som forsvarsmiinister. Her er hun avbildet på NHOs årskonferanse 2013 i Operaen.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ENIG MED FORRIGE MINISTER: Ine Marie Eriksen Søreide (H) drar i morgen til Brussel og NATO-møte for første gang som forsvarsmiinister. Her er hun avbildet på NHOs årskonferanse 2013 i Operaen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Ny minister - samme politikk

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) drar på sitt første NATO-møte denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga ble næringsminister Monica Mæland intervjuet av Dagens Næringsliv. Her sa hun at «jeg fikk en verktøykasse med veldig mange dokumenter av den tidligere næringsministeren. Den har jeg ikke åpnet ennå, for det har stått mange andre ting på agendaen. Inntrykket mitt er at jeg vil være enig med Trond Giske i 90 - 95 prosent av sakene».

Nå følger forsvarsminister Ine Marie Eriksen opp enigheten med sin forgjenger Anne-Grete Strøm-Erichsen i Forsvarsdepartementet.

- Vi har ikke et annet NATO-program enn det den forrige regjeringen hadde. Tvert imot mener jeg det tjener Norges sikkerhetspolitiske interesser godt at vi ser en lang linje som går både lenger tilbake og lenger fram enn en sittende regjering, sier Eriksen Søreide til NTB.

«Ønsker sterkt forsvar» I morgen drar hun til NATOs forsvarsministermøte i Brussel. På spørsmål om hva som blir forskjellen på Eriksen Søreide og Strøm-Erichsen i forsvarsministerstolen, vil den nye ministeren heller ikke love et større norsk forsvarsbudsjett.

- Foreløpig blir det ingen løfter om noen ting i forsvarsbudsjettet. Det må vi komme tilbake til, fremholder hun og sier bare at regjeringen av Høyre og Fremskrittspartiet ønsker «et sterkt forsvar med god operativ evne».

På planen i Brussel står både det kompliserte forholdet til Russland og Afghanistan. En av tingene forsvarsministrene også skal begynne å forberede, er NATOs toppmøte neste høst. Der skal lederne prøve å stake ut en kurs for forsvarsalliansen når kampoppdraget i Afghanistan er over og treningsoppdraget begynner ved utgangen av 2014.

- Vi ønsker et sterkt NATO, sier Eriksen Søreide.

(NTB/Dagbladet)