Madeleine McCann-mistenkt

Ny mistanke: Undersøker lår

Mannen som er mistenkt for å ha bortført og drept tre år gamle Maddie McCann i 2007, er nå anklaget for en voldtekt tre år tidligere. Nå skal politiet undersøke lårene hans.

MISTENKT: Christian Brückner er mistenkt for å ha drept Maddie McCann. Nå er han også mistenkt for en voldtekt. Foto: Politiet i Milano
MISTENKT: Christian Brückner er mistenkt for å ha drept Maddie McCann. Nå er han også mistenkt for en voldtekt. Foto: Politiet i Milano Vis mer
Publisert

I 2004 ble en irsk turist voldtatt i en ferieleilighet i Praia da Rocha i Sør-Portugal.

Tre år seinere, i 2007, ble britiske Madeleine «Maddie» McCann bortført fra en ferieleilighet rundt tre mil unna. Hun er antatt drept, men man har ikke funnet noe lik.

Nå skriver den tyske avisa Bild at samme mann har status som mistenkt i begge sakene.

Den mistenkte mannen, 45 år gamle Christian Brückner fra Tyskland, nekter for å ha hatt noe å gjøre med noen av disse handlingene.

- Må bli sjekket ut

Nå har han samtykket til å la seg undersøke, for å fjerne mistanken om at han voldtok den irske kvinnen.

Hun skal ha forklart i et avhør at mannen som voldtok henne hadde et arr på låret, som var formet som et kors, skriver Bild.

Brückner sier at han ikke har noe sånt arr.

- Hvis det er sant at han ikke har dette, så vil han måtte bli sjekket ut av saken, sier forsvareren hans, Friedrich Fuelscher, til Bild.

- Helt sikre

Tyske myndigheter har tidligere uttalt at de er «helt sikre» på at Brückner er mannen som bortførte og drepte McCann. Likevel har de ikke tatt ut tiltale mot ham.

Årsaken til dette er at de bruker tid på å finne enda flere beviser, forklarte den tyske statsadvokaten Hans Christian Wolters. Tyskerne etterforsker saken i samarbeid med portugisiske og britiske myndigheter.

Brückner sitter i dag fengslet etter at han ble dømt for voldtekt av en eldre tysk kvinne. Han hevder at han har alibi for kvelden McCann forsvant.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer