Nigeria-båtene:

Ny mistenkt i nigeriabåt-saken

Ny nordmann har fått status som mistenkt av Økokrim. 

TILTALT: Rettssaken mot den pensjonerte orlogskaptein Bjørn Stavrum startet i Oslo tingrett tirsdag. Her med en av hans to forsvarere, advokat Kim Ellertsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILTALT: Rettssaken mot den pensjonerte orlogskaptein Bjørn Stavrum startet i Oslo tingrett tirsdag. Her med en av hans to forsvarere, advokat Kim Ellertsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Økokrim har endret status fra vitne til mistenkt for en av de sentrale norske aktørene innblandet i Forsvarets salg av utrangerte marinefartøy.

Daglig leder i skipsverftet som bygget om og klargjorde seks missiltorpedobåter før de forlot Norge og havnet i Nigeria skal ha snakket seg inn i saken under avhør.

- Vi endrer status på en vi har i avhør når vi skjønner at han forklarer seg på en måte som gjør at han kan ha gjort noe straffbart, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle til Dagbladet.

Ga Forsvaret regningen

Mistanken kom frem da rettssaken mot den korrupsjonssiktede orlogskapteinen Bjørn Stavrum startet i Oslo tingrett i dag. Han står tiltalt for grov korrupsjon, underslag, økonomisk utroskap, tyveri og brudd på eksportloven i forbindelse med Dagbladets avsløringer rundt de såkalte «Nigeria-båtene».

Skipsverftet hadde blant annet oppdraget med å bygge om seks utrangerte missiltorpedobåter slik at disse kunne selges som sivile til det britiske selskapet CAS Global. De fungerte som agenter for et paramilitært sikkerhetsselskap i Nigeria som bevæpnet dem på nytt i tjeneste for det nigerianske kystverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer