Jakter mistenkte seriemordere:

Ny, mystisk ledetråd

Politiet setter i gang storstilt undervannssøk etter funn av en forlatt, ødelagt aluminiumsbåt i Gillam.

CANADA: De to candiske tenåringene Kam McLeod og Bryer Schmegelsky er mistenkt for trippeldrap, og er fortsatt på frifot. Video: AP / RCMPTV Vis mer

I nærmere tre uker har de trippeldrapsmistenkte tenåringene Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) vært sporløst forsvunnet. I forbindelse med politiets storstilte jakt gjennom Canada, har det nå blitt gjort funn av en ny ledetråd.

Søndag kveld opplyste kanadisk politi at det fredag ettermiddag ble gjort funn av en ødelagt aluminiumsbåt ved Nelson River. Som følge av dette har det blitt satt i gang et grundig undervannssøk i interessante områder, skriver de på Twitter.

Funnet av den forlatte aluminiumsbåten ble gjort av et helikopter i Gillam i Manitoba-provinsen.

Samme by

Det var i samme by at politiet for to uker siden fant en brennende bil, som de tidligere har bekreftet at de mistenkte har benyttet seg av i flukten.

Bilen, en tidligere etterlyst Toyota RAV 4, ble funnet omkring 3000 kilometer fra åstedet hvor Chynna Deese (24) og Lucas Fowler (23) ble funnet skutt og drept.

Omkring 500 kilometer fra der igjen, ble Leonard Dyck funnet død.

Dyck ble funnet to kilometer fra en annen utbrent bil som tenåringene har benyttet seg av.

Meldt savnet

Da tenåringenes første bil ble funnet utbrent for nærmere tre uker siden, ble de i utgangspunktet meldt savnet. Etter at politiet kunne fastslå at de fortsatt var i live, fikk de imidlertid status som mistenkt for å ha drept de tre andre personene.

Politiets klappjakt har hovedsakelig vært konsentrert i den lille byen Gillam nord i Manitoba. Tidligere har politiet gjennomsøkt terrenget rundt byen, uten å gjøre funn av de drapsmistenkte tenåringene.

Stoppet i kontroll

En annen ledetråd som styrker mistanken om at tenåringene befinner seg i Manitoba-provinsen, er at representant for de lokale myndighetene, Nathan Neckoway, i forrige uke uttalte at tenåringene hadde blitt stoppet i en rutinekontroll i Split Lake i Manitoba.

- De kjørte inn i byen, etterfulgt av sikkerhetspersonell. Da de ble kontrollert og det ikke ble funnet noe, lot vi dem kjøre videre, sa Neckoway ifølge The Guardian.

Kontrollørene skal altså ikke ha blitt informert om at McLeod og Schmegelsky var etterlyst, og tillot dem derfor å reise videre til Gillam, omkring 90 km unna, hvor bilen deres seinere ble funnet av politiet.

Faren bekymret

Schmegelskys far, Alan, har tidligere uttrykt bekymring for at klappjakten vil ende med en dramatisk skuddveksling.

Faren fortalte til Canadian Press at hans 18 år gamle sønn har hatt det vanskelig siden foreldrene skilte lag i 2005, og har vært rammet av «veldig alvorlig smerte».

- Han er på et selvmordsoppdrag. Han ønsker at smerten skal ta slutt, sa far Alan Schmegelsky.