Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny narko-omsorg?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sosialminister Ingjerd Schou varsler store endringer i rusomsorgen. Bl.a. ønsker hun å flytte den fra lov om sosiale tjenester til helselovgivingen. Sosialministeren vil gi de narkomane en pasientgaranti. Derved skal det bli tydeligere for både de narkomane og deres pårørende hvor de kan henvende seg. Det er bra.
  • I dagens situasjon er rusomsorgen et stort villnis som det er vanskelig å ta seg fram i og der faggrupper står mot faggrupper i spørsmål om hva som nytter og hva som bør gjøres. Hvis regjeringen ønsker å bidra til en grundig drøftelse av omsorgen for rusmisbrukerne, er det utmerket. Rusomsorgen i Norge bygger dels på illusjoner og dels på moralisme. En omfattende omlegging må komme som resultat av en fordomsfri vurdering og gjennomtenkning av dagens situasjon. Og man må ikke tro at man kommer fra dette uten penger: Effektiv behandling og ettervern er ikke noe som kan lykkes på kort tid.
Hele Norges coronakart