Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny narkopolitikk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsminister Bondevik sa på en pressekonferanse i går at han stiller seg positiv til forslaget fra professorene Johs. Andenæs og Helge Waal fra metadonprosjektet, om å nedsette en narkotikakommisjon som skal utrede hele narkotikakomplekset med tanke på en omlegging av politikken. Sosialminister Magnhild Meltveit Kleppa er for tida på studietur i Europa for å lære om nye tiltak i kampen mot overdosedødsfall. En ny politikk kan bety at samfunnet bidrar til å gjøre det mindre farefullt å være misbruker.
  • Hvis utstøtingsmekanismene rundt narkomane kan reduseres, oppnår vi trolig at flere misbrukere overlever sitt misbruk. En fersk undersøkelse viser nemlig at halvparten av overdoseofrene i Oslo aldri hadde mottatt hjelp fra behandlingsapparatet. Både sprøyterom, metadon og Subutex er tiltak mot overdosedøden, men vi trenger også en helhetlig gjennomgang av mål og midler. Det er på høy tid.