TILSTÅR PÅ DVD: Beate Z, Uwe W og Uwe M har tilstått på en nylig avslørt DVD. Nå er fjerdemann i ligaen pågrepet. Foto: AP/Scanpix
TILSTÅR PÅ DVD: Beate Z, Uwe W og Uwe M har tilstått på en nylig avslørt DVD. Nå er fjerdemann i ligaen pågrepet. Foto: AP/ScanpixVis mer

Ny naziterrorist tatt etter seriedrapsavsløringer

Stadig mer tyder på at Brune Arme Fraktion fikk hjelp av hemmelige tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Den 37 år gamle Holger G. ble arrestert i hjemmet sitt utenfor Hannover.

Flere presseorganer presenterte ham i kveld som Uwe Böhnhardts barndomsvenn, og spådde at Holger G. hele tida må ha stått i tett kontakt helt siden trioen gikk under jorda for 13 år siden. 

Fant bevis Omtrent samtidig med at Beate Zschäpe (36), Uwe Mundtod (34) og Uwe Böhnhardt (37) forsvant fra gatebildet i hjembyen Jena, flyttet Holger G. til Hannover, hvor han giftet seg og fikk barn. 

I ruinene av leiligheten i Zwickau som Beate Zschäpe sprengte et par timer etter at de to samboerne hennes begikk selvmord fredag, ble det funnet flere dokumenter som viste tett kontakt mellom Holger G. og trioen.

Deltok aktivt I går kveld bekreftet en talsmann for forbundsstatsadvokaten i Karlsruhe at Holger G. ikke bare er siktet for å ha hjulpet kameratene sine med dokumenter. 

Han skal også selv ha deltatt aktivt under flere av drapene som de utførte. Det var Holger G. s navn som sto på kontrakten, hver gang banden leide en bobil for å reise på drapsturne rundt i Tyskland.

Mannen er også siktet for medlemskap i den kriminelle foreningen «Nasjonalsosialistisk Undergrund».

Hjelp under jorda? Ifølge avisa Bild Zeitung har det til etterforskernes store overraskelse dukket opp «ekte forfalskninger» av pass og ID-kort på branntomta i Zwickau. 

Dette får, i følge avisa, politiet til å gå ut fra at en av de hemmelige tjenestene i Tyskland må ha dekket over terroristene — og hjulpet dem med å holde seg under jorda. 

Vil granske Representanter fra alle politiske partier bebuder allerede nå en storstilt undersøkelse av sikkerhetstjenestene og etterretningstjenestens eventuelle forvikling i saken. 

Det sjokkerer dypt at en «Brune Arme Fraktion» over seks år kunne drepe ni tyrkiske grønnsakshandlere — uten at politi og presse kom på noen bedre forklaring enn av ultranasjonale landsmenn måtte stå bak.

Kronvitne Beate Zschäpe skal ha satt som betingelse for å forklare seg, at hun blir gitt status som kronvitne. Dette betyr at hun maksimalt kan idømmes 12 års fengsel, men på sin side går med å legge absolutt alle kort på bordet. 

Kvinnen utropes allerede som «forræder» på nazistiske hjemmesider — fordi hun brøt selvmordspakten og ikke tok sitt eget liv da kameratene hadde drept seg.

en 15 minutter lang DVD som terroristene hadde gjort klar til å bli distribuert til tysk presse, blir det vist opptak av flere drap. 

Politiets etterforskere forsøker nå å finne forklaringen på hvorfor nazistene åpenbart hadde planlagt å gå til mediene — etter å ha holdt sin egen eksistens topp hemmelig i 13 år.