Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny nedbørsrekord

Lørdag 10. april ble det på nedbørstasjonen Samnanger-Kvitingen i Hordaland satt ny norgesrekord for ett døgns nedbør i april. Det ble da målt 143,5 millimeter nedbør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle rekorden var mer enn 80 år gammel og var satt i Årdal i Ryfylke i Rogaland 1. april 1916. Den lød på 140,2 millimeter, opplyser værobservatør Bernt Lie i Bærum til NTB.

Værobservatør Stein Åge Liøen fra Steinsland i Kvam trodde knapt sine egne øyne da han om morgenen lørdag 10. april tømte regnmåleren ved Kvitingenvannet. Fem fulle måleglass på 25 millimeter hver og 18,5 millimeter på det sjette glasset ga ny rekord.

Også nedbørsstasjonen Haukeland i Masfjorden i Nordhordland slo den gamle rekorden med en måling på 142,6 millimeter nedbør på ett døgn i april måned.

Sommerdag i Oslo

Nedbørsrekorden ble målt på Vestlandet samtidig som Oslo-området hadde sin første sommerdag fredag 9. april. Meteorologisk sett er det sommer når døgnets middeltemperatur er 10 grader eller mer.

Høyest temperatur denne dagen hadde Drammen med 17,6 grader. Samme dag hadde Couvddatmohkki i Karasjok kommune 27,7 grader minus. Det blir en forskjell på vel 45 grader innenfor landets grenser på samme dag.

- Også årets målinger stadfester at april er en måned med store variasjoner i været, sier Bernt Lie.

For øvrig kan Drammen i april i år smykke seg med tittelen landets varmeste by, for der ble det tirdag 27. april målt 19,9 grader.

(NTB)