Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny nedtur for Jens

Bare 17 prosent av velgerne mener Jens Stoltenberg gjør en god jobb. Men han er ikke alene på bunnen av meningsmålingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens meningsmåling fra Norsk Gallup bekrefter MMIs undersøkelse for Dagbladet fra august. Da sa bare 14 prosent av velgerne at de syntes statsminister Jens Stoltenberg gjorde en god jobb. Det er langt under selv de ekstreme bunnoteringene Jan P. Syse og Thorbjørn Jagland opplevde på det verste.

Men TV2 og VGs partileder-rating viser statsministeren ikke er alene om å være upopulær. Velgernes tillit til politikerne faller dramatisk.

Den samlede oppslutningen om partilederne er halvert siden januar, og Stoltenberg ligger over både Jagland, Petersen, Svarstad Haugland, Sponheim og Enoksen.

Topp og bunn

De mest populære politikerne er:

49 prosent mener Kjell Magne Bondevik gjør en god jobb. På andreplass kommer Carl I. Hagen med 43 prosent. Bronsemedaljen går til SVs Kristin Halvorsen med 32 prosent.

Deretter er det et langt fall ned til mellomsjiktet, der vi finner Stoltenberg med 17 og Jagland med 10 prosent.

Deretter følger bunndivisjonen. 7 prosent mener Høyres leder Jan Petersen gjør en god jobb, KrFs Valgerd Svarstad Haugland og SPs Odd Roger Enoksen inntar en delt kvalik-plass med 4 prosent, og helt på bunn er Venstres Lars Sponheim. Bare tre prosent av velgerne synes østfoldingen som flyttet til Vestlandet for å bli sauebonde gjør en god jobb.

[email protected]