Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny nervøsitet på børsene

HONGKONG (NTB-Reuters): Hongkong-børsen falt betydelig tilbake i dag og nedgangen smittet over til Europa da børsene åpnet her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var nedgang på rundt 2,5 prosent både i Amsterdam og Paris ved åpningen i dag.

  - Det er opplagt at gårsdagens oppgang var en luftspeiling og at turbulensen vi har sett kommer til å fortsette, sa en mekler i München der DAX-indeksen falt over 3 prosent umiddelbart etter åpning.

  - Det er for tidlig å snakke om en konsolidering, det er altfor mye usikkerhet til det, sa mekleren.

Forsiktige

Hang Seng-indeksen i Hongkong sluttet ned 3,7 prosent. Bildet var ikke like mørkt over hele linja, men tendensen var klar.

  - Investorene ble svært forsiktige etter at Dow Jones-indeksen i New York mistet dampen i går, sa en mekler i Manila.

Irak uroer

En ny usikkerhetsfaktor er Iraks nye utfordring overfor verdenssamfunnet. Utvisningen av amerikanske FN-inspektører er nettopp den type usikkerhetsmomenter markedene misliker sterkt, fordi ingen kan overskue konsekvensene.

  Irak og gevinstsikring er hovedforklaringen på at Dow Jones sluttet på stedet hvil i går, etter å ha steget 120 poeng under sentralbanksjef Alan Greenspans redegjørelse for Kongressen.

- Som balsam

Greenspans ord var som balsam på tynnslitte nerver. Han sa det ikke var noe som tilsa tirsdagens krakk, og nevnte ikke ordet renteoppgang med ett ord.

  - Nervøsiteten var så stor at hadde han sleivet med uttalen og betont et ord litt annerledes kunne det vært nok, bemerket en kommentator.

Hele Norges coronakart