Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny nettportal til hovedstaden

ClickWalk heter en ny teknologi som gir nytt innhold til begrepet å «streife på nettet». Med ClickWalk kan du reise på en virtuell tur i Oslo ved hjelp av noen få klikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens første ClickWalk inneholder 8 000 bilder fra Oslo sentrum. Hele området innenfor Ring 1 er inndelt i et antall synspunkter. I hvert synspunkt er det tatt bilder i alle kompassretninger. Disse bildene er igjen satt sammen i panoramaer, som gjør det mulig for brukeren å snu seg rundt og spasere fra ett punkt til et annet.

I bygatene er også enkelte bygninger gjort interaktive. Ett klikk på Stortinget, og vips er du inne på Stortingets egne nettsider.

Internasjonal lansering

Bak nyvinningen står Kjell Øystein Arisland, som var en av gründerne av Oslonett. Hans oppfinnelse lanseres i disse dager internasjonalt, og Arisland ønsker i neste omgang å lage tilsvarende virtuelle oppdagelsesreiser i København og Stockholm.

Uante muligheter

Clickwalk åpner for helt nye muligheter i elektronisk handel, eiendomssalg/utleie, sightseeing og utelivs-informasjon. Du kan for eksempel gå på en elektronisk visning av en leilighet. Men det stopper ikke der. Ved hjelp av ClickWalk kan du rusle rundt i nabolaget, sjekke ut veien til nærmeste skole, finne ut hvor det lokale postkontoret er, osv.

Dagbladet :på nettet er ClickWalks første samarbeidspartner, og teknologien vil bli brukt i avisas nettportal til Tigerstaden.

STREIFE PÅ NETTET:</B> Stortinget slik det ser ut på ClickWalks sider.
OPPFINNER:</B> Kjell Øystein Arisland viser fram den første offentlige versjonen av ClickWalk.