Ny nordmann drept i Syria

Minst en ny norsk statsborgere skal i løpet av de siste dagene blitt drept i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet at minst en mann med norsk statsborgerskap skal ha blitt drept i Syria i løpet av de siste dagene.

Mannen skal ha bodd i Norge i flere år, og opprinnelig komme fra Somalia.

Det er også ubekreftede meldinger om at andre nordmenn skal ha mistet livet i krigshandlinger sammen med terrorgruppa ISIL i Syria den siste tiden.

- Vi har ingen kommentarer til Dagbladets opplysninger, er det eneste informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste ønsker å si.

Tidligere er det bekreftet at minst syv norske islamister har blitt drept i Syria. Mennene skal alle ha hatt tilknytning til ISIL - The Islamic State of Iraq and the Levant.

To til innbrakt Ytterligere to personer ble i går ettermiddag innbrakt av PST etter at tre menn ble pågrepet og siktet tirsdag morgen.

Begge ble hentet av politiet i Bærum.

Den ene av mennene, en 28-åring med algerisk bakgrunn, er godt kjent av politiet fra før. Han er tidligere dømt i narkotikasaker og kjent av PST for å tilhøre det ekstremistiske miljøet.

Den andre mannen PST har brakt inn er en mann av kosovoalbansk bakgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.