Ny norgesrekord i påviste influensatilfeller

Påviste flere influensatilfeller enn noen gang tidligere.

OSLO  20150409.
Forkjølelse, pollen, nys, allergi hoste. Mann nyser.
illustrasjon
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NB! Modellklarert
OSLO 20150409. Forkjølelse, pollen, nys, allergi hoste. Mann nyser. illustrasjon Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix NB! Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under forrige influensasesong påviste norske laboratorier flere influensatilfeller enn noen gang tidligere, pandemisesongen 2009 medregnet.

Siden begynnelsen av oktober i fjor er det påvist mer enn 16.000 infeksjoner, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I tillegg til omfattende forekomst av influensa i befolkningen, har nok økt kapasitet og bruk av laboratoriediagnostikk for luftveissykdom bidratt til høye tall, påpekes det i en rapport FHI legger fram torsdag.

Rekordmange testet Også antallet prøver testet for influensavirus er ny norgesrekord, går det fram av rapporten.

Folkehelseinstituttet slår fast at influensasesongen 2014- 15 var relativt kraftig sammenlignet med utbruddene de siste årene. Det toppet seg i uke åtte i år. Da fikk hele 2,9 prosent av dem som gikk til lege diagnosen influensalignende sykdom.

Fordelt på alder var det gruppen 15-64 år som oftest gikk til legen med influensasymptomer. Det var svært få varsler om influensautbrudd på helseinstitusjoner/sykehjem.

Sporadiske enkelttilfeller av influensa forekom gjennom hele sommeren og høsten 2014, med jevnt økende antall tilfeller fra midten av november. De første influensatilfellene for sesongen ble rapportert fra Østlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.