Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny «norsk» cruise-gigant

Familien Wilhelmsen får 12 prosent i det nye rederiet etter at RCCL fusjonerer med britiske P&O Princess. RCCL er fra før verdens nest største cruiserederi. Likevel blir det nye selskapet under halvparten så stort som cruisegiganten Carnical, skriver dn.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RCCL slår seg sammen med verdens tredje største cruiserederi, britiske P&O Princess. Den samlede markedsverdien på selskapet blir rundt 55 milliarder kroner, mens Carnival har en markedsverdi på 137 milliarder kroner.

Målt i antall skip er forskjellen mindre. Carnival har en flåte på 43 skip i alle sine selskaper, mens det nyfusjonerte selskapet får 41 skip.

Wilhelmsen får 28 prosent

P&O Princess opplyser i en pressemelding at rederiene fusjonerer på likeverdig basis. Verdsettelsen i fusjonen skjer med basis i markedsverdi, og RCCLs aksjonærer representerer dermed 49,3 prosent av verdien av egenkapitalen i det nye selskapet, mens P&O Princess' aksjonærer representerer 50,7 prosent. Verdsettelsen er gjort basert på sluttkurs for de to rederienes aksjer mandag 19. november 2001.

Les mer på dn.no

Hele Norges coronakart