Ny norsk kvinne på Everest

Cecilie Skog har nådd toppen av Mount Everest. Men flere har omkommet i fjellet de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 08.30 lokal tid i dag sto den 29 år gamle sykepleieren fra Ålesund på toppen, 8850 meter over havet. Hun ble dermed den andre norske kvinnen på verdens høyeste fjell. For tre dager siden nådde 44 år gamle Randi Skaug toppunktet. Begge gikk opp fra nordsiden i Tibet.

Fantastisk utsikt

Dagbladet.no fikk nyheten om Cecilies bestigning av hennes mor, Åshild Skog. Åshild snakket datteren sin over satelittelefon i ettermiddag. Da hadde Cecilie gått ned 1900 meter fra selve toppen. Hun befant seg da like under 7000 meter på nordryggen.

- Hun var lykkelig og stolt, forteller Åshild Skog.

- Klatringen oppover har vært lang og strabasiøs, men Cecilie er i god form og kroppen har fungerte fint i den tynne lufta. På vei til toppunktet var det ganske dårlig vær, men da hun kom opp lettet skyene. Utsikten var visstnok helt fantastisk, sier moren.

Flere dødsfall

Ifølge nyhetssiden Everest News har fire klatrere, tre koreanere og en japansk kvinne, omkommet på Everest de siste dagene. I tillegg er en italiensk og en bulgarsk klatrer meldt savnet.

Ifølge nettstedet er ca. 150 klatrere fra en rekke nasjoner på vei mot toppunktet i dag og i morgen. Det er med andre ord kø på verdens tak.

- Jeg har vært urolig for Cecilie i flere dager, forteller Åshild Skog.

- Nå er jeg bare lykkelig og stolt over at hun nådde målet sitt. Håpet er at hun er trygt nede fra fjellet så raskt som mulig.

Dagbladet.no lyktes ikke å komme i kontakt med verken Cecilie Skog eller Randi Skaug i dag.

Cecilie har imidlertid lovet å ringe oss i morgen. Da vil vi legge ut flere og detaljerte opplysninger om bestigningen av verdens høyeste fjell.

<B>PÅ TOPP:</B> Cecilie Skog ble den andre norske kvinnen på verdens høyeste fjell. Her er hun fotografert i en leir nedenfor toppen. Everest ligger i bakgrunnen.