Ny norsk kvinne på Everest

Cecilie Skog har nådd toppen av Mount Everest. Men flere har omkommet i fjellet de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 08.30 lokal tid i dag sto den 29 år gamle sykepleieren fra Ålesund på toppen, 8850 meter over havet. Hun ble dermed den andre norske kvinnen på verdens høyeste fjell. For tre dager siden nådde 44 år gamle Randi Skaug toppunktet. Begge gikk opp fra nordsiden i Tibet.

Fantastisk utsikt

Dagbladet.no fikk nyheten om Cecilies bestigning av hennes mor, Åshild Skog. Åshild snakket datteren sin over satelittelefon i ettermiddag. Da hadde Cecilie gått ned 1900 meter fra selve toppen. Hun befant seg da like under 7000 meter på nordryggen.

- Hun var lykkelig og stolt, forteller Åshild Skog.

- Klatringen oppover har vært lang og strabasiøs, men Cecilie er i god form og kroppen har fungerte fint i den tynne lufta. På vei til toppunktet var det ganske dårlig vær, men da hun kom opp lettet skyene. Utsikten var visstnok helt fantastisk, sier moren.

Flere dødsfall

Ifølge nyhetssiden Everest News har fire klatrere, tre koreanere og en japansk kvinne, omkommet på Everest de siste dagene. I tillegg er en italiensk og en bulgarsk klatrer meldt savnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer