Ny norsk matgigant

Gilde og Prior fusjonerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to selskapene Prior og Gilde fusjonerer. Det ble kjent i formiddag.

- Styrene i Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA har besluttet å etablere Gilde Prior BA. Det fusjonerte selskapet vil gi forbrukerne et mangfoldig kvalitetstilbud av norsk kjøtt, fjørfe og egg, samt sikre produksjon og arbeidsplasser i hele landet, skriver selskapene i en pressemelding.

Axel Krogvik som er konsernsjef i Gilde, skal lede det nye selskapet.

-  Fusjonen er industrielt riktig og sikrer et sterkt nasjonalt eierskap som svar på økt internasjonal konkurranse, hevder styrelederne Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt og Rune Haram i Prior videre.

Fusjonen ble enstemmig anbefalt at styrene i begge selskapene 11. januar. Det er årsmøtene i de to selskapene som skal ta endelig stilling til fusjonsforslaget. Dette vil skje den 25. april i år.

Hundre ansatte blir overtallige Det nye selskapet vil få drøyt 7000 ansatte, og det er allerede klart at noen stillinger vil forsvinne.

- Intensjonen med denne fusjonen er å sikre arbeidsplasser. Men vi har identifisert ca 100 stillinger som på sikt overlapper hverandre, som vi vil ta ut over et par år. Vi ser for oss at oss naturlig avgang, sier kommunikasjonsdirektør i Gilde, Nina Sundquist, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer