Ny Obama-minister klar

Shaun Donovan blir bolig- og byutviklingsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs påtroppende president Barack Obama velger Shaun Donovan som sin bolig- og byutviklingsminister.

Obama kunngjorde valget i en radiotale lørdag. Donovan skal lede Department of Housing and Urban Development, administrasjonens kontor for boligspørsmål og byutvikling. Donovan har de siste årene hatt de samme ansvarsområdene i New York.

Obama legger vekt på at rollen som boligminister er svært viktig med tanke på den pågående finanskrisen, som ble innledet med store problemer i bolig- og lånemarkedet.

- For å få en slutt på denne økonomiske krisen må vi få en slutt på lånekrisen der den begynte, sa Obama i radiotalen og bemerket at én av ti amerikanske familier som eier hus, nå har problemer.

- Dette er svært bekymringsfullt. Det rokker ikke bare ved økonomiens grunnmur, men ved den amerikanske drømmens grunnmur.

Fredag gjorde Department of Housing and Urban Development det klart at det til enhver tid finnes 754.000 amerikanere som er hjemløse.

59 prosent av de hjemløse tilhører en av landets etniske minoriteter, 21 prosent er barn og 16 prosent er kvinner. Hver femte av de voksne hjemløse er militære veteraner, viser tallene.

Interesseorganisasjoner mener tallet på hjemløse er langt høyere.

Ny Obama-minister klar

(NTB)

NY MINISTER:</B> Shaun Donovan blir bolig- og byutviklingsminister.