Ny observasjon av Millehaugen

Den drapsdømte rømlingen Stig Millehaugen ble sett på Helsfyr T-banestasjon forrige onsdag. Politiet ber om tips.

OBSERVERT: Drapsdømte Stig Millehaugen ble fanget på kemera idet han forlot Helsfyr T-bane forrige onsdag. Foto: Politiet
OBSERVERT: Drapsdømte Stig Millehaugen ble fanget på kemera idet han forlot Helsfyr T-bane forrige onsdag. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tross iherdig politijakt i inn- og utland er dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) fremdeles på frifot, etter å ha rømt fra permisjon fra Trondheim fengsel forrige uke.

Aksjoner mot en rekke adresser, én pågripelse og omfattende etterlysning har så langt ikke gitt resultat.

Tirsdag frigir politiet nye overvåkingsbilder av rømlingen fra Helsfyr t-banestasjon, tatt klokka 15.32 onsdag 1. juni.

Det er politiets siste dokumenterte observasjon av Millehaugen.

POLITIAKSJON: Ifølge den svenske avisa Gøteborgs-Posten skal det ha blitt gjennomført en større politiaksjon i Sverige, i forbindelse med jakten på Stig Millehaugen. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Grunn til å undersøke nærmere

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Børge Enoksen, mener det er grunn til å undersøke nærmere hva denne observasjonen indikerer om hvor 53-åringen kan ha tatt seg videre.

- Men jeg kan ikke kommentere hvilke hypoteser eller indikasjoner hans opphold der gir oss, sier Enoksen til Dagbladet.

Først og fremst vil politiet oppfordre personer som kan ha gjort observasjoner av hvor Millehaugen gikk etter at han forlot t-banestasjonen, til å ta kontakt.

Politiet jobber nå for fullt med å gjennomgå innhentet videomateriale og foreta avhør i saken. Ut over dette ønsker ikke politiadvokaten å svare konkret rundt hypoteser eller etterforskningsskritt.

- Vi jobber fortsatt ut fra at han kan befinne seg i Norge eller i utlandet. Noe tydeligere enn det kan jeg ikke kommentere, sier han.

- Jobbes fortsatt intenst

Politiet er ikke alene om jakte på den forvaringsdømte ransmannen.

Dagbladet har avslørt at flere personer fra kriminelle miljøer driver en parallell klappjakt på rømlingen med et mål for øyet: hevn.

- Hvordan påvirker det politiets arbeid?

- Vi anser ham ikke for å være spesielt farlig for almennheten. Hvorvidt det er fare for at han oppsøkes av andre, vil jeg ikke kommentere, svarer Enoksen.

Om det påvirker politiets mulighet til å skaffe seg opplysninger om hvor 53-åringen befinner seg, vil han heller ikke gå inn på.

Millehaugen har rømt fra soning tidligere, seinest i oktober 2000, sammen med kjæresten sin. Da tok det åtte måneder før han ble pågrepet.

Ifølge Johnny Brenna, forfatter og spesialkonsulent, og tidligere politispaner, er det en større utfordring å holde seg skjult i dag, uten å legge igjen digitale spor.

Han har også uttalt til VG at det erfaringsvis kan gå lang tid før man får gjort en pågripelse, om den ikke skjer i innen to til tre døgn.

Nå har det gått seks.

- Er sjansene for å gjøre en pågripelse i nærmeste framtid redusert?

- Det er vanskelig å si når han kan bli funnet. Det jobbes i hvert fall fortsatt intenst, sier Enoksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer