Ny offentlig pensjonsgigant

Kommunal Landspensjonskasse vurderer å slå seg sammen med Statens Pensjonskasse. Det nye selskapet vil bli en gigant i livmarkedet, og det utelukkes ikke at det vil tilby nye tjenester som skadeforsikring og banktjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette skal bli et vanlig forsikringsselskap i konkurranse i markedet, sier KLPs kommunikasjonsdirektør Ole Jacob Frich til

Dagbladet.no.

Samtalene mellom KLP og SP har foregått i noen måneder. Styret i KLP har ikke fattet noen endelig vedtak i saken, men vil se hva Statens Penjonskasse sin eier, staten, sier først.

- Det foregår en vurdering om det er mulig å lage ett selskap for offenltige pensjoner. Den vurderingen er ikke avsluttet. Resultatet av den vurderingen vil være avgjørende for om vi skal gå videre, sier Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo til Dagbladet.no.

Kosmo tror vurderingen vil foreligge ved månedsskiftet. Frich i KLP tror selskapet kan være en realitet allerede tidlig neste år.

Slås selskapene sammen vil de få 560 000 premiebetalende medlemmer, 299 000 pensjonister og 289 000 ikke-aktive medlemmer opptjente rettigheter. Forvaltningskapitalen vil bli på 99 milliarder, mens de samlede forpliktelsene vil være på 274 milliarder kroner. Dette skyldes at staten til nå ikke har fondert sine pensjonsforpliktelser.

Dagbladet.no kommer med mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer