Ny opera- utsettelse

Operameldingen som skulle komme i april er utsatt til etter valget. Det er planleggingsminister Bendik Rugaas som bekrefter dette overfor Dagbladet. Han oppgir «praktiske spørsmål» som årsak til utsettelsen. Men etter det Dagbladet erfarer fra annet hold, er en av hovedårsakene at verken Bendik Rugaas eller Thorbjørn Jagland vil ta lokaliseringsdebatten med Oslo Ap før valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og

ERLING RAMNEFJELL

Kulturminister Turid Birkeland klarer dermed ikke å holde sitt løfte om å komme med operameldingen som skulle være hennes svennestykke som statsråd.

Det var under Den nasjonale Ibsen-konferansen i Skien i går, hvor Rugaas var en av innlederne, at han bekreftet overfor Dagbladet at Jagland-regjeringen likevel ikke legger fram en operamelding for Stortinget 25. april, slik den har lovet. Men Rugaas sier at han likevel tror Norge kan få et nytt operabygg innen år 2005, hundreårsjubileet for unionsoppløsningen.

Dette er den aller siste utviklingen i den langvarige thrilleren om hvor og når Norge omsider får eget operabygg.

Bjørvika

Om årsaken til utsettelsen får Dagbladet fra informert hold opplyst at statsminister Thorbjørn Jagland ikke vil ta lokaliseringsdebatten med Oslo Ap før valget. Oslo Ap har i vedtaks form gått inn for opera i Bjørvika. Jagland og kulturminister Turid Birkeland går etter det Dagbladet erfarer inn for en annen lokalisering, hvilket i klartekst betyr Vestbanen.

I Folketeaterbygningen på Youngstorget planlegger man å plassere det nye Deichmanske hovedbibliotek. I tillegg har Oslo Kinematografer sagt seg interessert i å drive kino i bygget. For det tredje synes det også klart at Thalia-teatret, som eies av bl.a. Egil Monn Iversen, er villig til å flytte fra Chateau Neuf til Folketeaterbygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer