Astronomene har funnet et mystisk objekt:

Ny oppdagelse styrker teorien om en ukjent verden i enden av vårt solsystem

- Kan redefinere hele vår oppfatning av solsystemet.

PLANET X: En ny oppdagelse i ytterkanten av solsystemet leder forskerne nærmere i jakten på det de tror er Planet X, en planet på ti ganger jordas størrelse som trolig har blitt formet i det indre solsystemet. Illustrasjon: SWNS / NTB Scanpix.
PLANET X: En ny oppdagelse i ytterkanten av solsystemet leder forskerne nærmere i jakten på det de tror er Planet X, en planet på ti ganger jordas størrelse som trolig har blitt formet i det indre solsystemet. Illustrasjon: SWNS / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny oppdagelse styrker teorien om at en stor planet, kjent som Planet X, ligger uoppdaget - helt i ytterkanten av vårt eget solsystem.

Forskere har lenge trodd og håpet at den ukjente planeten ligger gjemt i det fjerne, men har foreløpig ingen bevis på at teorien stemmer.

I jakten på planeten har de nå oppdaget et mystisk objekt som tyder på nettopp dét: objektets bane viser tegn til en «super-jord» som trekker på den.

Objektet er trolig en dvergplanet med en diameter på om lag 300 kilometer. Den har fått navnet 2015 TG387, eller «The Goblin».

Som brødsmuler

- Disse fjerne objektene er som brødsmuler som leder oss til Planet X, sier leder for forskningen ved Carnegie Institution of Science, Scott Sheppard, i en kunngjøring fra instituttet.

- Jo flere av disse vi kan finne, dess bedre forutsetninger har vi for å forstå de ytre delene av solsystemet og den ukjente planeten vi tror former planetenes baner - en oppdagelse som vil redefinere hele vår oppfatning av solsystemets evolusjon.

«The Goblin» ble først observert i 2015, og forskerne har de fire siste åra fulgt dens bane rundt sola. Først tirsdag ble den oppsiktsvekkende oppdagelsen kjent for offentligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer