Ny oppdatering vekker oppsikt: Nå vil Microsoft ha betalt for at du får spille kabal

Lanserte nytt operativsystem denne uka.

KABAL MED REKLAME: Hvis man oppdragerer til Microsofts nye operativsystem, Windows 10, må man ha premium-konto for å spille kabal uten reklame. Foto: Dagbladet
KABAL MED REKLAME: Hvis man oppdragerer til Microsofts nye operativsystem, Windows 10, må man ha premium-konto for å spille kabal uten reklame. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spiller du kabal på jobben?

Hvis du oppgraderer til Microsofts nye operativsystem, Windows 10, risikerer du nå og måtte betale for å spille det klassiske kortspillet. I alle fall om du vil unngå reklame.

Nesten 90 kroner i året Det var denne uka at Microsoft lanserte sitt nye system, som man kan laste ned gratis om man allerede har et av de nyeste operativsystemene. Det inneholder flere versjoner av det klassiske kortspillet kabal.

Men for å slippe at reklamer popper opp på skjermen i tide og utide, vil Microsoft at du skal betale 1,49 dollar hver måned, eller 9,99 dollar i året, ifølge Time.com.

Gjort om til norske kroner blir det cirka 12,50 i måneden, eller cirka 84,50 i året.

Premiumversjon Det er derimot ikke første gang at selskapet vil ha penger for det populære kortspillet. Med operativsystemet Windows 8,1 kunne man også få det i en premiumversjon.

Forskjellen er at med Window 8,1 måtte man gå inn i Microsoft Store og kjøpe det, mens tilbudet nå dukker opp med jamne mellomrom mens man spiller, ifølge computerworld.com.

Windows 10 har fått kodenavnet «Threshold», etter en planet i spilluniverset Halo. Hovedformålet med det er å skape en bedre felles plattform for alle Microsoftproduktene, altså både datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett og Xbox One.

NYTT SYSTEM: Microsoft 10 er ment til å skape en bedre plattform for alle Microsoft-produktene. Foto: NTB Scanpix
NYTT SYSTEM: Microsoft 10 er ment til å skape en bedre plattform for alle Microsoft-produktene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer