Ny orkan truer Mexico

Orkanen Felix øker hurtig i styrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En ny orkan er på vei mot Yucatán-halvøya i Mexico. Orkanen Felix øker i styrke i et tempo som er av de hurtigste som noensinne er registrert, opplyser USAs nasjonale orkansenter ifølge NTB.

Senteret oppgraderte i går kveld Felix til en kategori 5-orkan etter at den passerte øya Aruba i De nederlandske antiller.

Fra Aruba melder AP om avspiste tretopper og oversvømte hus, men de tusenvis av innbyggerne som hadde forberedt seg på en katastrofeorkan kunne i natt puste lettet ut. De unnslapp orkanens sentrum da den passerte nord for øya, på vei mot Mexico med en stadig økende styrke.

Kategori 5 er samme nivå som orkanen Dean som i august rammet Mexico og krevde 18 menneskeliv, og Katrina, som raserte New Orleans i 2005. Det er det høyeste nivået på Saffir Simpson-skalaen, og Felix hadde søndag kveld vindstyrker på opp til 270 kilometer i timen.

Felix er ifølge BBC den sjette i rekken av navngitte orkaner denne sesongen. Lørdag mistet seks personer, derav fem barn, livet i den tropiske stormen Henriette i Mexico.

Årets orkansesong ventes å bli svært aktiv. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer