Ny Osama-video publisert

Oppfordrer irakerne til å stå sammen med al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går publiserte As-Sahab, terrornettverket al-Qaidas mediaavdeling, et nytt lydopptak med den godt gjemte lederen Osama bin Laden.

Lydsporet er distribuert med et stillbilde av bin Laden, og er datert oktober i år, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Verdens mest ettersøkte mann oppfordrer blant annet irakerne til å slutte rekker og fortsette å bil- og selvmordsbombe amerikanerne i landet. Oppfordringen kommer etter en periode med rapporter om mindre vold og flere sammenstøt mellom lokale irakere og al-Qaida-krigere.

- Verden har vært sett forbløffet, sjokkert og glade på, mens tyrannen Amerikas legioner har brutt sammen etter angrepene deres, sier bin Laden på tapen.

I tillegg oppfordrer terrorlederen til hellig krig mot de fredsbevarende styrkene i Sudan, og alle vestlige styrker stasjonert på den arabiske halvøya.

Forrige gang bin Laden publiserte en video, framsto han med svart skjegg. Det var den første videoen fra al-Qaida-sjefen på tre år. På den ferskeste videoen har Osama igjen grått skjegg på stillbildet som følger med, uten at noen vet når dette bildet er tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer