<strong> GRUFULL TRANSPORT:</strong>   Lastebilen med de døde flyktningene ble funnet parkert torsdag ved motorveien i Nickelsdorf i Østerrike. Foto: Herbert P. Oczeret, EPA/NTB Scanpix.
GRUFULL TRANSPORT: Lastebilen med de døde flyktningene ble funnet parkert torsdag ved motorveien i Nickelsdorf i Østerrike. Foto: Herbert P. Oczeret, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Ny pågripelse etter flyktningtragedien i Østerrike

Fire fengslet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ungarsk politi opplyser søndag formiddag opplyser at en femte person, en ungarsk mann, ble pågrepet seint lørdag.

Han er siktet for å ha tilknytning til flyktningetransporten der 71 mennesker er funnet død i en lastebil.

Meldingen kommer etter at tre bulgarere og en afghaner lørdag ble varetektsfengslet i 30 dager i Ungarn. De fire er siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt. De er også siktet for tortur i forbindelse med smuglingen.

<strong> FLUKTOFFER:</strong>  En kiste med en av de døde flyktningene fra lastebilen som ble funnet parkert ved motorveien torsdag, blir trillet inn på kjølerom i Nickelsdorf i Østerrike. Foto: Heinz-Peter Bader, TPX/NTB Scanpix.
FLUKTOFFER: En kiste med en av de døde flyktningene fra lastebilen som ble funnet parkert ved motorveien torsdag, blir trillet inn på kjølerom i Nickelsdorf i Østerrike. Foto: Heinz-Peter Bader, TPX/NTB Scanpix. Vis mer

De 71 omkomne i lastebilen som ble funnet langs motorveien i delstaten Burgenland i Østerrike torsdag, var 59 menn, 8 kvinner og 4 barn.

Politiet tror de døde av kvelning på grunn av oksygenmangel i lasterommet.

Politiet i Østerrike har opplyst at de fire fengslede trolig tilhører et lavere sjikt i en bulgarsk-ungarsk menneskesmugler-mafia, skriver nyhetsbyrået DPA.

<strong> FENGSLET:</strong>  To av de fire mennene som først ble pågrepet på vei inn til fengslingsmøte i Kecskemet i Ungarn lørdag. Foto: Pablo Gorondi, Reuters/NTB Scanpix.
FENGSLET: To av de fire mennene som først ble pågrepet på vei inn til fengslingsmøte i Kecskemet i Ungarn lørdag. Foto: Pablo Gorondi, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Fredag ble en annen bil med 26 flyktninger skjult funnet Østerrike. Tilstanden for tre dehydrerte er fortsatt kritisk søndag.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer