Ny pågripelse etter gjengvoldtekt

Politiet pågrep i helga en 19-åring som er siktet i forbindelse med en gjengvoldtekt i Oslo sentrum i fjor høst. Til sammen fire menn er pågrepet i saken, en har rømt fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen ble pågrepet i Oslo natt til lørdag etter lenger tids etterforskning.

- Vi har lenge vært på jakt etter en uidentifisert person i forbindelse med gjenvoldtekten i fjor. Nå mener vi å vite hvem denne personen er, sier politiadvokat Sven Røer til Dagbladet.no.

Politiet framstiller 19-åringen for varetektsfengsling i ettermiddag, med begjøring om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud. Aktor vil prosedere på faren for bevisforespillelse og unndragelsesfare.

Kan ha DNA-spor

Røer ønsker ikke å si noe om hvordan politiet har kommet på sporet av 19-åringen så lang tid etter den angivelige massevoldtekten. Etter hva Dagbladet.no kjenner til eksisterer det et kronvitne som var til stede i leiligheten der voldtekten skal ha skjedd natt til 11. august i fjor, og at denne personen har forklart seg i avhør om en fjerde overgriper. I tillegg har politiet sikret seg sædrester som er sporet tilbake til minst to av de allerede pågrepne gjennom en DNA-test.

- Jeg ønsker ikke å kommentere om vi har sikret oss ytterligere DNA-materiale, sier Røer til Dagbladet.no.

Han bekrefter likevel at politiet i tiden framover vil foreta både tekniske og taktiske undersøkelser rundt 19-åringen, muligens også en fotokonfrontasjon med vitner. 19-åringen forsvares av advokat Mette Larsen.

Fortsatt på rømmen

En annen 19-åring, som er tiltalt for to voldtekter, blant annet gjengvoldtekten i august i fjor, er fortsatt på rømmen. Han stakk av fra Oslo kretsfengsel 10. april, etter at fengselsbetjenter hadde forveklset han med en annen fange som skulle løslates.

19-åringen har senere ringt tilbake til fengselet og snakket med noen av de andre medtiltale etter gjengvoldtekten, men han er ikke pågrepet. 19-åringens kjæreste er siktet for å ha hjulpet ham å holde seg skjult.