Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny pågripelse etter Paris-angrep

I Marokko.

 LIKE FØR DET SMALT 13. FEBRUAR:  Den ameranske gruppa Eagles of Death Metal på scenen på Bataclan kort tid før terrorangrepet. Foto: MARION RUSZNIEWSKI, Rock @ Folk. AFP/ NTB Scanpix.
LIKE FØR DET SMALT 13. FEBRUAR: Den ameranske gruppa Eagles of Death Metal på scenen på Bataclan kort tid før terrorangrepet. Foto: MARION RUSZNIEWSKI, Rock @ Folk. AFP/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En belgier av marokkansk opprinnelse er pågrepet i Marokko. Han knyttes direkte til terrorangrepet i Paris før jul, ifølge marokkanske myndigheter.

Ifølge det franske innenriksdepartementet kjempet den pågrepne mannen med Nusrafronten i Syria før han sluttet seg til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS). Nusrafronten regnes som al-Qaidas fløy i Syria.

Det er ikke kjent om den pågrepne er identisk med Salah Abdeslam (26), som siden Paris-angrepet har vært etterlyst gjennom Interpol, Europol og Schengen Information System. 130 mennesker ble drept ved en rekke restauranter og utesteder i angrepet 13. november. 26-åringen ble dagen etter angrepet stanset av fransk politi i en rutinekontroll nær grensen til Belgia, men fikk lov til å kjøre videre.

Belgisk politi har pågrepet i alt ti personer i forbindelse med etterforskningen av angrepet. Den siste pågripelsen skjedde i Brussel-bydelen Molenbeek onsdag i romjula.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Flere av angriperne bodde i Molenbeek, og flere var av marokkansk opprinnelse. Tidligere har franske etterretningskilder sagt at Abdeslam trolig har flyktet til Syria. Sju av personene som utførte Paris-angrepet ble enten drept eller sprengte seg selv.

(NTB - Reuters).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media