- Ny pågripelse etter skoleskyting i Frankrike

Broren til en kamerat av skytteren.

TO PÅGREPET: En 16 år gammel gutt ble i går pågrepet for en skoleskyting i i Grasse i Frankrike i går, der tre ble skadd. Nå skal en person til være pågrepet. Foto: NTB Scanpix
TO PÅGREPET: En 16 år gammel gutt ble i går pågrepet for en skoleskyting i i Grasse i Frankrike i går, der tre ble skadd. Nå skal en person til være pågrepet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En person nummer to er pågrepet etter torsdagens skoleskyting i den sørfranske byen Grasse, opplyser en rettskilde til nyhetsbyrået AFP.

Tre elever og rektoren ved en videregående skole ble skadd da en tungt bevæpnet tenåring åpnet ild mot dem torsdag.

Skytteren ble pågrepet umiddelbart etter angrepet torsdag. Personen som ble pågrepet fredag, er broren til en venn av skytteren, ifølge kilden.

Hendelsen skjedde på den videregående skolen Alexis de Tocqueville, som ligger i Grasse, vest for Nice.

På en pressekonferanse i går kveld sa den franske utdanningsministeren at gjerningspersonen bak skoleskytingen var ustabil.

- Det var en sinnssyk handling fra en ungdom som er ustabil og fascinert av våpen, sa utdanningsminister Najat Vallaud-Belkacem da hun besøkte småbyen der skoleskytingen fant sted.

Gutten ble arrestert like etter hendelsen. Han er 16 år, og ikke 17, som det ble meldt tidligere i går.

Fransk påtalemyndighet tror eleven var motivert av nag til noen av klassekameratene. Den mistenkte tenåringen hadde delt bilder og videoer på sosiale medier av skoleskytinger i USA, deriblant Columbine-massakren der 13 mennesker ble drept i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer