Ny pågripelse i Nordea-saken

48 år gammel nordmann fra Oslo tatt i går.

BLE ETTERLYST: Kvinnen på bildet skal ha stått sentralt i svindelen. Politiet pågrep i sommer en 49-årig kvinne som de mener er henne. Foto: Politiet/Scanpix
BLE ETTERLYST: Kvinnen på bildet skal ha stått sentralt i svindelen. Politiet pågrep i sommer en 49-årig kvinne som de mener er henne. Foto: Politiet/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep torsdag en 48 år gammel nordmann bosatt i Oslo i forbindelse med etterforskningen av Nordea-saken.

48-åringen ble pågrepet i sitt hjem. Mannen er siktet for medvirkning til bedrageri og ble fremstilt for varetektsfengsling fredag ettermiddag.

Fire personer er nå siktet i saken. Til sammen skal Nordea ha blitt svindlet for om lag 90 millioner kroner. Om lag 60 millioner kroner er fortsatt på avveie.

Politiet vil ikke si noe om hvorfor 48-åringen er pågrepet, bortsett fra at det «har framkommet nye opplysninger i etterforskningen som kan knytte 48-åringen til saken».

På fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører, ba påtalemyndigheten om fire ukers fengsling. Verken politiadvokat eller forsvarer ville overfor Dagbladet si noe om mannens rolle i saken, eller om han nekter eller påberoper seg straffskyld, med henvisning til etterforskningen.

Politiet bekrefter at det er foretatt etterforskningsskritt i Dubai i forbindelse med saken.

(NTB/Dagbladet)