Ny pågripelse i overgrepssak i Trøndelag: - Materialet viser ekstremt grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder

Åtte personer pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 34-årig mann er siktet i en stor overgrepssak som etterforskes i Sør-Trøndelag, melder Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Åtte personer er nå pågrepet i saken som involverer oppbebevaring og distribusjon av overgrepsmateriale som omhandler barn. Ifølge politiet viser en del av det beslaglagte materialet ekstremt grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder.

Mannen ble pågrepet som følge av etterforskningen av liknende saker. Seks menn i Sør-Trøndelag er pågrepet, mens to menn andre steder i landet er pågrepet.

Mannen er siktet for overtredelse av straffeloven § 204a første ledd. Paragrafen omhandler materiale som viser overgrep mot barn eller en seksualisert framstilling. Både produksjon, anskaffelse og overlevering til andre rammes av lovbestemmelsen.

- Dette er en stor sak med flere millioner bilder og videoer. Vi oppdaget dette etter samarbeid med Kripos, og vi fikk retten med på en ransaking. Da kom vi over det store databeslaget, uttalte etterforskningslederen Roy Hoøen for to uker siden.

Den første som ble pågrepet i saken, er en mann i slutten av 40-årene. Han satt i varetekt i åtte uker, men ble deretter løslatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.