Ny Palme-morder utpekt

En sør-afrikansk sikkerhetsagent er av en privat etterforskningsgruppe utpekt som Olof Palmes morder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En svensk forretningsmann skal ha brukt over 1,3 millioner kroner for at en gruppe sør-afrikanere skulle få fram nye opplysninger i forbindelse med drapet på Olof Palme i 1986. Den sør-afrikanske sikkerhetsagenten som nå utpekes som Palmes morder, skal tidligere ikke ha vært koplet til drapet. Han skal nå oppholde seg i et annet land enn Sør-Afrika, skriver den svenske avisa

Dagens Nyheters nettutgave.

Agenten pekes ut i en skriftlig utredning laget av en gruppe sør-afrikanere i samarbeid med den svenske forretningsmannen Kent Ajland. Drapsmotivet skal ha vært Sveriges støtte til ANC og fordømmelsen av apartheidregimet. Sør-Afrika har tidligere vært i politiets søkelys i forbindelse med etterforskningen på Palme-drapet.

Ajland ga rapporten til tidligere utenriksminister Sten Andersson og tidligere visestatsminister Jan Nygren for to år siden. Opplysningene ble så bragt videre til politiet.

Lederen for den såkalte Palme-gruppen i den svenske politiet, Stig Edqvist, har selv vært i Sør-Afrika og sjekket ut disse sporene.

- Saken er ikke noe hetere i dag enn tidligere, sier Lars Nylén, sjefen for det svenske kriminalpolitet, til nyhetsbyrået TT. Han understreker at ingen er pågrepet eller begjært utlevert fra et annet land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer