Ny påsatt brann i Oslo

Ny-nazister kan stå bak brannen i Oslo i natt. Det er andre brann-natta på rad i Oslo, og politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom de to brannene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kom til skade under brannen i en bygård i Darresgate i Oslo klokka 01.52 i natt. Politiet mistenker at brannen er påsatt, akkurat som brannen i Trondheimsveien natta før

Fire personer måtte evakueres med brannvesenets kurvbil fra taket på den brennende bygningen, men ingen kom til skade. Til sammen 43 beboere ble evakuert, og om lag 15 av dem ble husløse, opplyser politiet.

- Brannen må ha spredt seg svært raskt. Da vi kom til stedet brant den fem etasjer høye betongbygningen helt fra 3. etasje opp til taket, opplyser vaktleder ved Oslo brannvesen Petter Løken til NTB.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen klokka 02.37.

- Det var et mindre branntilløp i gangen i 3. etasje i bygningen, mens 5. etasje ble helt utbrent. Vitner har sett en eller flere personer oppføre seg merkelig på disse stedene, og vi har mistanke om at brannen er påsatt, opplyser vaktleder ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt Kjell Pedersen til NTB.

Han vil ikke kommentere hvorvidt politiet har noen mistenkte i saken.

To netter på rad

Også natt til i går brant det i en bygård i Oslo, og politiet antar at også den brannen ble påsatt. Natt til fredag begynte brannen i døra til en leilighet i 6. etasje i Trondheimsveien ved Carl Berners plass. To personer som oppholdt seg der, en mann og en kvinne, måtte rømme ut bakveien. De tok seg ut på en veranda og videre inn til en naboleilighet.

- Jeg tror brannen var rettet mot meg, men kan ikke si noe mer enn det. Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe sånt, sa mannen som bodde i leiligheten til Aftenposten Aften.

Vitner har opplyst til politiet at det ble kastet en bensinbombe mot denne leiligheten, og personer i det nynazistiske miljøet i hovedstaden er i politiets søkelys, skriver Aftenposten. (NTB)