Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny påsatt brann i svensk asylmottak

Nedlagt eldrehjem i Skåne. Femte gang på ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til torsdag brant det i nok et planlagt asylmottak i Sverige. Denne gangen var det et nedlagt eldrehjem i Perstorp kommune i Skåne som ble rammet.

Det er femte gang på en drøy uke at et eksisterende eller planlagt asylmottak i Sverige brenner.

Politiet mistenker at flere av brannene er påtent, noe som også er tilfellet for brannen i Perstorp.

- Vi mistenker at den er påtent. Men dette er foreløpige mistanker som kan bli endret etter de tekniske undersøkelsene, sier Mikael Lindh i politiets region syd.

Han forteller at det er beboere i området som har opplyst at den brennende bygningen skulle bli asylmottak. Disse opplysningene får Skånska Dagbladet bekreftet av SOS alarm.
Ingen skadde
Det var ingen personer i bygget da brannen brøt ut. Redningstjenesten fikk melding om brannen klokken 2.43 natt til torsdag, og den var slukket ved 04-tiden.

- Det var nok ikke snakk om noen større brann. Slik jeg forstår det står bygget fortsatt. Men det har brent, og tegn på plassen gjør at vi mistenker at brannen er påtent, sier Lindh til Aftonbladet.
Luktet bensin
Daniel Sirensjö i redningstjenesten forteller at noen hadde knust en rute i første etasje, og at det luktet bensin i kjelleren da brannmennene kom til stedet.

- Derfor er det mye som tyder på at brannen var påtent, sier han.

Det tidligere eldrehjemmet skal ikke ha fått omfattende skader av brannen. Men da de første brannmennene kom til stedet, brant det både i kjelleren og første etasje, og hele bygget var fylt av røyk.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!