Ny pause i Norwegian-forhandlingene: - Vi har full støtte fra alle og står skulder ved skulder

Tar pause fram til i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pilotstreiken i Norwegian er i dag inne i sitt åttende døgn, og har i løpet av den siste uka rammet over 100 000 flypassasjerer.

Partene i streiken har hatt knallharde forhandlinger i hvert sitt lokale i løpet av denne helga, og i kveld klokka 21.00 kom leder i arbeidstakerorganisasjonen Parat, Hans-Erik Skjæggerud, og leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar ut for å holde pressekonferanse der de opplyste om siste utvikling i saken.

Det var ikke mye å melde fra forhandlingene, men fagforeningene besluttet da at det skulle tas en pause i forhandlingene fram til i morgen tidlig. 

- Vi er enige om å ta en pause og fortsetter i morgen, opplyste leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar til Dagbladet etter at fellesseansen var over.

- Full støtte - Jeg har fått svært mange tilbakemeldinger fra pilotene, og vi har full støtte hos dem. Vi står skulder ved skulder.

- Også dansker og svensker ?

- Også dansker og svensker. Det er full support over hele linjen i alle de tre skandinaviske land.

- Tar dere nå en pause fordi dere er slitne eller fordi dere har noe å tenke på?

- Jeg kan dessverre ikke si noe mer enn at vi nå tar pause, sier Vatnar.

Dagbladet spurte også forbundsleder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, om hvordan de eventuelt stiller seg til å koble inn Riksmeklingsmannen, hvor partene møttes natt til lørdag.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

TILBAKEHOLDNE: Forbundssjef i Parat, Hans-Erik Skjæggerud og Halvor Vatnar i Norwegian Pilot Union, informerte om at de tar pause i forhandlingene fram til i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKEHOLDNE: Forbundssjef i Parat, Hans-Erik Skjæggerud og Halvor Vatnar i Norwegian Pilot Union, informerte om at de tar pause i forhandlingene fram til i morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Svært mange av Norwegians ansatte er permittert som følge av streiken, og det vurderes nå om enda flere piloter skal tas ut i permitteringer dersom streiken vedvarer.

Partene har vært tilbakeholdne om hvordan forhandlingene har fungert og avstanden dem imellom i forhandlingene. Tidligere i dag meldte Dagens Næringsliv at forhandlingene var stanset, noe som ikke viste seg å stemme.

25 000 rammes i morgen 70 flygere i flyselskapet gikk ut i streik om morgenen lørdag 28. februar. Fra onsdag denne uka gikk ytterligere 650 flygere ut i streik. Rundt 1000 personer er permittert som følge av streiken.

Norwegian har anslått at flystreiken vil ramme 25 000 passasjerer i morgen. Dermed er om lag 150 000 passasjerer blitt skadelidende.

Flyselskapet opplyste i kveld at innenrikstrafikken rammes hardest i morgen.

Følgende flyginger skal etter planen gå som normalt, ifølge Norwegian:
- Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900
- Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598
- Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999
- Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY7999