Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny pensjonsordning

Den omstridte pensjonsreformen legges fram i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigbjørn Johnsen er forberedt på bråk. Han sa dette til Dagbladet for ei uke siden:

- Jeg har vært forberedt på debatt. Det er selve poenget med en utredning. Og jeg syns debatten har vært god, selv om den

bærer preg av at mange ønsker å skyve problemene foran seg.

I 2001 satte regjeringen Stoltenberg ned Pensjonskommsjonen. Utgangspunktet for at vi trenger en reform er at endringer i

befolkningens alderssammensetning gjør at dagens pensjonsordning ikke er bærekraftig. Fylkesmann Sigbjørn Johnsen fikk i oppgave å avklare hovedmål og prinsipper for et samlet pensjonssystem.

Pensjonskommisjonens forslag ble først sendt på offentlig høring, og i dag legger Regjeringen fram en melding for Stortinget. Stortinget skal så vedta hovedprinsippene for en pensjonsreform. Reformen forventes ikke å tre i kraft før 2010.

Lekkasjer tyder på at LO kan være villig til å godta enkelte kutt i pensjonene. Det øker sjansene for at Ap kan være med på et bredt kompromiss om pensjonsreformen. Det tyder igjen på at LO og Ap, på samme måte som regjeringspartiene, kan se seg tjent med å få et bredt politisk forlik før valgkampen neste år.

Du kan følge pressekonferansen her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media