Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny person arrestert etter motorsyklistenes angrep på familiefar

- Vi sto overfor en livsfarlig situasjon, sier kona til sjåføren som kjørte over motorsyklist med SUV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den voldelige krangelen mellom en gruppe motorsyklister og en familie på biltur i New York tidligere denne uka, har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Nå er en tredje person arrestert, mistenkt for å være involvert i voldsepisoden, skriver Reuters.

Det hele startet da finansmannen Alexian Lien var ute på kjøretur med kona og parets unge datter. Samtidig ble det årlige motorsykkelarrangementet Hollywood's Block Party arrangert, til tross for at politiet hadde nektet dem tillatelse.

Flere hundre motorsyklister samlet seg for å kjøre gjennom gatene. Politiet hadde tatt forholdsregler med en rekke veisperringer for å stoppe samlingen, som ifølge Wall Street Journal skal ha blitt mer og mer voldsom for hvert år.

- Forsøkte å stoppe trafikken På veien blir putselig blir bilen Lien og familien hans kjører omringet av en stor gruppe motorsykliser.

En motorsyklist som var med på Hollywood's Block Party forteller at formasjonen er vanlig for å stoppe sjåfører de mener kjører uforsvarlig, sånn at resten av gruppa kan passere. Motorsyklistene hevder Lien vinglet fra side til side, og var en fare for dem.

Politiet mener på sin side at motorsyklistene forsøkte å stoppe trafikken for å skaffe seg et åpent område hvor de kunne utføre stunt, skriver Wall Street Journal.

Videobilder viser at en motorsyklist kjører inn foran Lien og sakker ned farten kraftig, slik at bilføreren kjører inn i sykkelen hans.

At en av motorsyklistene blir dultet borti, liker de andre dårlig. De sperrer bilen inne, og hamrer løs på rutene. Ifølge politiet skal noen ha begynt å punktere dekkene.

Kjører over motorsyklist I panikk trykker Lien på gasspedalen. For å komme unna kjører han rett over en av motorsyklistene, som blir stygt skadet.

- En gruppe uforsvarlige og voldelige motorsyklister satte oss i stor fare. Vi sto overfor en livstruende situasjon, sier Liens kone Rosalyn Ng i en uttalelse.

Hele hendelsen blir filmet av et gopro-kamera montert på hjelmen til en av motorsyklistene, og er blitt sett av millioner på Youtube.

De andre motorsyklistene legger seg på hjul, og forfølger sjåføren av den svarte SUVen. Til slutt blir Lien og familien stående fast i trafikkork med et punktert hjul, og motorsyklistene går løs på bilen med full kraft.

Ifølge politiet skal til slutt en av motorsyklistene ha dratt den 33 år gamle familiefaren ut av bilen og banket ham foran øynene på kona og dattera.

- Kan aldri gå igjen Flere hevder at SUV-sjåføren handlet i nødverge da han kjørte over den ene motorsyklisten for å komme unna. Men Manhattans påtalemyndighet ønsker foreløpig ikke å kommentere overfor Reuters om sjåføren risikerer tiltale etter hendelsen.

Den påkjørte motorsyklisten, som har to barn, ble hardt skadet i episoden. Han ligger nå på sykehus med avrevet hovedpulsåre, og har brukket ryggen på to steder.

Ifølge politiet kjørte han uten sertifikat. Mora er derimot svært kritisk til at Lien ikke stoppet etter å ha kjørt over sønnen.

- Han ødela livet til sønnen min for alltid. Han kommer aldri til å kunne gå igjen, sier hun til NBC.

Politiet har så langt var i kontakt med noen av det de beskriver som flere titalls som enten var involvert i, eller så, hendelsene. En talsperson innrømmer likevel at de ikke er i nærheten av å ha tilstrekkelig oversikt over hva som skjedde forrige søndag.

- Vi vet ennå ikke 80 prosent av hva som skjedde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling