Gjerdrum-raset:

Ny person bekreftet omkommet

Ytterligere én person er søndag morgen bekreftet omkommet etter skredet i Gjerdrum. I natt tok letemannskapene i bruk Forsvarets brulegger i skredområdet.

HØY AKTIVITET: Letemannskapet har jobbet gjennom hele natta i skredområdet i Gjerdrum. Foto: Jil Yngland / NTB
HØY AKTIVITET: Letemannskapet har jobbet gjennom hele natta i skredområdet i Gjerdrum. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ytterligere én person er søndag morgen bekreftet omkommet etter skredet i Gjerdrum.

Politiet opplyser at personen ble funnet rett før klokka 06 av USAR-mannskaper fra Oslo Brann og Redningsetat, som har jobbet på bakken gjennom hele natta i rasområdet.

Det jobbes nå med å transportere personen ut av området. Politiet har foreløpig ingen ytterligere opplysninger om funnet.

Lørdag ble det meldt om funn av tre omkomne. Også fredag ble en omkommet person funnet i raset. Lørdag kveld gikk politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet fredag.

Totalt fem personer er nå bekreftet omkommet etter skredet onsdag morgen. Fem personer er fortsatt savnet.

Tok i bruk brulegger

I natt tok letemannskapene i bruk Forsvarets brulegger i skredområdet i Gjerdrum. Det viser direktesendt video fra området. Operasjonsleder Sveen kan også bekrefte overfor Dagbladet at bruleggeren er tatt i bruk.

- Grunnarbeidet som måtte gjøres for at den kunne bli satt i bruk er avsluttet, og den er derfor tatt i bruk i forbindelse med redningsarbeidet i natt, sier Sveen til Dagbladet.

Han forteller at bruleggeren sikrer innfartsårene man har til rasstedet, og at den vil gjøre arbeidet for bakkemannskapene tryggere.

- Grunnarbeidet som måtte gjennomføres ble gjort fortere enn man hadde forventet, og bruleggeren er derfor umiddelbart satt i bruk, fortsetter han.

DRAMATISK: Hør historien om da Magnus Ekkjestøl (35) våknet av et brak, og så hele hagen forsvinne foran stuevinduet. Reporter: Silje Førsund. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Avsluttet ikke leteaksjonen

Planen var å holde på til klokka 04 natt til søndag, men etter klokka 04 bekrefter operasjonsleder Sveen til Dagbladet at det fortsatt søkes.

- Det var sagt noe om et antatt klokkeslett, men i løpet av natta har man valgt å ikke avslutte redningsaksjonen. Forutsetningene for å fortsette er der, og nå er det ikke vurdert noen tid for å avslutte. Nå er beskjeden at arbeidet fortsetter inntil annen ordre blir gitt, sier Sveen til Dagbladet.

Redningsmannskapene opplyste i går at de gjennom natta vil jobbe med å sjekke ut flere markeringer som er gjort av hunder.

Et nytt mannskap vil jobbe på dagen.

Anders Gylland i Multiconsult Trondheim viser hva som skjer når man rører i kvikkleire. Video: NVE Vis mer

Leter etter overlevende

Innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet sa under en pressebrifing lørdag det er gjort funn av personer der det har vært forventet.

- Etter hvert som vi får identifisert funn så kan vi koble det opp mot hvor personer har bodd, sånn at vi kan lete mest mulig effektivt gjennom natta. Vi leter fortsatt etter overlevende, sa innsatsleder Wangen.

Han sier den omkomne som ble funnet lørdag kveld, er funnet i området hvor politiet har gitt dem informasjon å lete ut fra.

- Det var etterretning fra politiet og markering fra hunder, som gjorde at vi fant siste vedkommende.

Med etterretning menes vitneforklaringer, nødtelefoner i den tidlige fasen, samt dronebilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer