Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ny person E. coli-infisert

Det er funnet E. coli-bakterier hos nok en person. Samtidig har Mattilsynet gjort nye funn av bakterien i Fjellmorr og råvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et familiemedlem av en tidligere pasient som har fått påvist E. coli-smitte.

Denne personen er imidlertid ikke blitt syk, til tross for at det er påvist smitte av den samme bakteriestammen som er funnet i utbruddet.

Til sammen er 15 personer blitt syke, ti av disse har fått alvorlig nyresvikt.

Samtidig bekrefter Mattilsynet at det er funnet flere tilfeller av infisert Fjellmorr fra Terinas anlegg i Sogndal, samt råvarer herfra.

Gilde, Bondelaget, Veterinærinstituttet og Mattilsynet er nå i ferd med på utarbeide et program for overvåkning av E. coli O103 og liknende bakterier i norske sauer. (ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling