- Ny person fra drapsmannens miljø pågrepet

Tatt i Oslo i natt i forbindelse med nytt, stort narkotikabeslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om politiets aksjoner de siste tre dagene? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet): Spanere fra Seksjon for Organisert kriminalitet pågrep natt til i dag nok en person som knyttes til det kriminelle miljøet som etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35).

- Det gjenstår å se om personen som er pågrepet er interessant i drapssaken, sier politinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsavsnittet, til Dagbladet.

Den pågrepne er en 27 år gammel mann med albansk opprinnelse. Han er siktet for grov narkotikaforbrytelse, etter et større beslag gjort i natt.

- Jeg kan bekrefte at vi pågrep en ny person fra samme miljø i natt. I den forbindelse ble det beslaglagt en relativt stor mengde narkotika, sier sjef Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet til Dagbladet.

- Helt sikre Fra før er sju personer fra det politiet kaller «det asiatiske kriminelle miljøet i Oslo» pågrepet og siktet i en annen narkosak. Fem av disse regnes som særlig interessante i drapsetterforskningen, og politiet tror noen av dem vet hva som skjedde på Bislett og hvor drapsmannen er.

Politiet er ikke lenger i tvil om at drapsmannen kan knyttes til det aktuelle miljøet.

- Vi er helt sikre på at personer i dette miljøet vet hvem som drepte Einar Opsahl, også folk som ikke var på åstedet. Vi ber disse om å melde seg, sier Rohde.

Personene som er pågrepet så langt er siktet for narkotikalovbrudd. I drapssaken har de kun status som vitner, men fem av de narkosiktede, som har bakgrunn fra Thailand, Laos og Norge, presses hardt i avhør.

Noen av vitnene er lite samarbeidsvillige overfor drapsetterforskerne.

- Alle avgir forklaring, men det er ikke nødvendigvis slik at alt kommer på bordet i avhørene, sier Rohde.

- Utfordrer politiet Politiets gjengeksperter har tidligere gjort det klart at de ser på det meningsløse drapet nærmest som en krigserklæring fra det lukkede miljøet, og politiet slår nå hardt tilbake.

Noen av skikkelsene i den asiatiske kriminelle kretsen blir nå praktisk talt fotfulgt av spanere i sivil, samtidig som også synlig politi oppsøker miljøet.

- Når man begår denne typen handlinger på åpen gate utfordrer man på mange måter politiet. Som en direkte følge av det, griper vi nå fatt i det som måtte finnes av lovbrudd i disse miljøene. Det gis prioritet, sa seksjonssjef Aas til Dagbladet på mandag.

SPERRET AV: Politiet har sperret av en leilighet som de aksjonerte mot tirsdag Her skal fem personer ha blitt pågrepet. Foto: Sindre Granly Meldalen
SPERRET AV: Politiet har sperret av en leilighet som de aksjonerte mot tirsdag Her skal fem personer ha blitt pågrepet. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer